Nieuws

De tijd van de gebroeders Van Limburg herleeft dit weekend in Nijmegen

NIJMEGEN - Het publiek dat geïnteresseerd is in de gebroeders Van Limburg krijgen zaterdag 27 en zondag 28 augustus de unieke mogelijkheid om een werk van de broers met eigen ogen te bekijken. Het 15e-eeuwse werk werd onlangs in België gevonden en werd door kenner prof. Eberhard König aan de gebroeders Van Limburg toegeschreven. Andere werken liggen verstopt in kluizen in New York en Frankrijk.
De ontdekking en expositie van dit onbekende getijdenboek valt samen met het feit dat de gebroeders 600 jaar geleden overleden. De Nijmeegse broers Herman, Paul en Johan van Limburg produceerden in opdracht van de Frans hertog Jean de Berry de wereldberoemde getijdenboeken ‘Les Très Riches Heures’ en ‘Les Belles Heures’. Drie jaar geleden dook ook een ander, kleiner werk op uit een privéverzameling.
Het geëxposeerde getijdenboek kan op 27 en 28 augustus voor een entreeprijs van 6 euro bezichtigd worden in Museum het Valkhof in Nijmegen. Een deskundige geeft daar ook uitleg over dit unieke boek. Er zijn lezingen over het leven en werk van de gebroeders Van Limburg en er is een korte film gemaakt over de achtergrond van het getijdenboek.
(Foto: Stichting Gebroeders Van Limburg)