Nieuws

Vijf redenen om als toerist Nijmegen aan te doen, volgens internationale reissite

NIJMEGEN - Nijmegen is creatief, weet van feesten, heeft prachtige strandjes en een prachtige omgeving. Ook is het er fijn wandelen langs monumenten en geschiedenis. Deze redenen om de stad te bezoeken somt Rachel Mills op op de site www.roughguides.com.
Nijmegen is buiten de Vierdaagseweek  geen populaire bestemming voor buitenlandse toeristen. Dit concludeert RBT KAN, dat hotels, vakantieparken en campings in de regio langs ging om cijfers te verzamelen. Buitenlanders die wel komen, zijn hier meestal voor de universiteit of om familie op te zoeken. 

Vanwege aanslagen

Zo’n 90 procent van de gasten is Nederlands, en de buitenlanders die er zijn, zijn veelal Belgen en Duitsers. Zij kiezen volgens RBT KAN voor Nederland om uit angst voor aanslagen niet te ver van huis te zijn.
Voor een stad die zich wil profileren als Summer Capital is dit teleurstellend. De stichting die deze campagne uitvoert richt zich daarom op de bekende reisgidsen Lonely Planet en Rough Guides om aandacht te genereren voor Nijmegen.

Meer aandacht voor Arnhem

De stad komt tot nu toe slechts heel kort voor in de reisgidsen, terwijl Arnhem meer aandacht krijgt. Hier probeert stichting Summer Capital verandering in te brengen, door redacteuren van deze gidsen uit te nodigen om op bezoek te komen.
Lonely Planet heeft echter niets van zich laten horen. Namens Rough Guides is de Britse redacteur Rachel Mills te gast geweest tijdens de Vierdaagseweek. Zij schreef een lovend stuk op de website. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!