Nieuws

Sander Boschker uit Lichtenvoorde over 'zijn' fuchsia: 'De plant zag er wat pips uit'

LICHTENVOORDE - Sander Boschker uit Lichtenvoorde is nog steeds supertrots dat een fuchsia naar hem vernoemd is. De oud-doelman van FC Twente en Ajax had wel een kleine kanttekening bij de onthulling, die zondag plaatsvond.
'Hij zag er wat pips uit. De fuchsia kon nog wel wat zonlicht en voeding gebruiken', vertelt Boschker maandagochtend bij Radio Gelderland.
U kunt hier zelf controleren hoe de plant er aan toe is:
'Maar elke plant heeft z'n kinderziektes. Misschien wordt deze wel heel mooi. Hij moet gewoon goed verzorgd worden. Het blijft in ieder geval bijzonder dat er een fuchsia naar mij vernoemd is.'
Luister hier het hele interview met Sander Boschker bij Radio Gelderland:
De plant staat in het Openluchtmuseum in Ootmarsum. De Lichtenvoorder bevindt zich nu in een bijzonder rijtje. Eerder werden er al planten vernoemd naar onder andere cabaretier Herman Finkers en oud-schaatser Erik Hulzebosch.

Mister FC Twente

Boschker: 'Omdat ik een Achterhoeker ben, is het extra bijzonder. Ik sta nu toch in een illuster rijtje. Normaal wordt er inderdaad alleen een fuchsia naar Tukkers vernoemd. De organisatie kwam erachter, dus toen heb ik het ook maar verteld. Aangezien ik mister FC Twente ben en helemaal 'vertukkerd' ben, ging het toch door.'
De doelman keepte 696 officiële wedstrijden voor FC Twente. Met uitzondering van het seizoen 2003/2004 - toen hij onder contract stond bij Ajax - speelde Boschker de rest van zijn carrière voor de club uit Enschede. Met FC Twente werd hij landskampioen in 2010. Ook won hij twee keer de KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!