Nieuws

Bokser Enrico Lacruz ronde verder in Rio

(Screenshot NOS)
Enrico Lacruz uit Huissen heeft zondagmiddag de laatste zestien bereikt in het olympische bokstoernooi. Hij won op punten van Lai Chu-en uit Taiwan.
HUISSEN - Enrico Lacruz uit Huissen heeft zondagmiddag de laatste zestien bereikt in het olympische bokstoernooi. Hij won op punten van Lai Chu-en uit Taiwan.
De beslissende fase in de wedstrijd zag er zo uit:

'Veel te nerveus'

'Natuurlijk ben ik heel blij dat ik heb gewonnen, maar ik kan niet tevreden zijn over mijn optreden', oordeelde Lacruz. 'We hadden een duidelijk tactisch plan afgesproken, maar dat vervaagde steeds. Ik bokste voor mijn doen veel te wisselvallig. Misschien kwam dat door de nervositeit. Je staat hier wel even op de Olympische Spelen. De kunst is dan om rustig te blijven in je hoofd en dat is mij niet helemaal gelukt.'
Lacruz komt dinsdagavond opnieuw in actie in Rio. Hij staat dan tegenover Otgondalai Dorjnyambuu uit Mongolië. Dorjnyambuu is tweevoudig kampioen van Azië en de nummer zes van de wereld.

Müllenberg komt nog in actie

Later op de dag komt Peter Müllenberg uit Arnhem ook nog in actie in het bokstoernooi. Hij staat om 23.45 uur in de ring tegen de Iraniër Ehsan Rouzbahani, de nummer zeven van de wereldranglijst.