Nieuws

(VIDEO) Vitesse koploper na ruime overwinning in Tilburg

TILBURG - Vitesse heeft de eerste wedstrijd van het seizoen ruim gewonnen. In Tilburg werd Willem II met 1-4 verslagen. Daardoor zijn de Arnhemmers voor even koploper van de eredivisie. Het was Van Wolfswinkel die met een mooie spitsengoal Vitesse de weg wees, maar ook Mitchell van Bergen viel op, hij scoorde dan wel niet. Maar de 16-jarige basisdebutant was vaak in de spotlights te vinden.

-Wedstrijdverslag-

Vitesse en Willem II waren elkaar vooral aan het aftasten in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Vitesse kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd toen Nathan de pas 16-jarige Mitchell van Bergen wegstuurde. De keeper van Willem II was alleen net iets eerder bij de bal dan de jonge buitenspeler.
De grootste kans kwam daarna van Willem II, Falkenburg mocht een prima voorzet geven op spits Fran Sol. Het stadion juichte al voor een doelpunt, maar de aanvaller schoot de bal wonder boven wonder naast.
Even later kreeg Vitesse weer een mogelijkheid toen Nakamba kon opstomen. Hij haalde uit, maar miste de goal.

Van Wolfswinkel meteen trefzeker

Ondanks dat de ploegen nog niet echt hun beste voetbal lieten zien, kwamen de Arnhemmers wel op voorsprong. Een steekpass van Marvelous Nakamba kwam uit bij Ricky van Wolfswinkel. De spits stond in een moeilijke hoek, maar haalde wel uit en zag zijn bal in het netje belanden. De net aangetrokken spits liet meteen zijn waarde zien voor Vitesse.

Vitesse op rozen, belangrijke rol Van Bergen

Daarna kwam Vitesse op rozen te zitten, want Valeri Qazaishvili kroop met de bal aan de voet naar binnen. Hij probeerde het met een schot dat van richting werd veranderd. Zelfs zo erg dat de bal naast Lamprou de goal inrolde: 0-2.
En nog voor de rust besliste Vitesse het duel in Tilburg. Mitchell van Bergen had daarbij een belangrijke rol. Hij had een prachtige actie in huis en schoot vervolgens op de paal. De rebound was voor de Braziliaan Nathan die de derde binnen tikte. Hij kon nog geen drie minuten later ook de 0-4 maken toen een afgeslagen voorzet van Leerdam voor zijn voeten kwam.
Na rust was Willem II voor het eerst gevaarlijk. Het was Bruno Andrade die dreigend naar binnen kwam en uithaalde. Maar zijn bal rolde bij Vitesse-keeper Eloy Room in de handen. De Tilburgers waren ook de eersten die het net troffen na de rust. Een voorzet van Bruno Andrade kwam op het hoofd van Fran Sol, die nu wel kon scoren. Hij kopte de bal achter Eloy Room: 1-4.
De grootste Vitesse-kans in de tweede helft kwam via invaller Yuning Zhang. Trainer Fraser bracht de Chinees na een uur voor Nathan. Zhang kon meteen bijna een prachtige voorzet van Van Bergen binnenkoppen, maar Willem II-keeper Lamprou bracht redding.
Vlak voor tijd was het wel einde wedstrijd voor de 16-jarige Van Bergen. Hij moest met kramp het veld verlaten, hij werd vervangen door Arshak Koryan, die zijn debuut maakte voor de Arnhemmers.
Op een goede kopkans na van Willem II-verdediger Heerkens en de daaropvolgende uitstekende redding van Room gebeurde er weinig meer in Tilburg. En zo kon Vitesse zich in ieder geval tot zondagmiddag de koploper van de eredivisie noemen.
Opstelling: Room; Leerdam, Kashia, van der Werff, Ota(72.Kruiswijk); Nakamba, Qazaishvili, Baker; van Bergen (81.Koryan), van Wolfswinkel, Nathan (62. Zhang).