Nieuws

Welke Gelderse sporters komen vandaag in actie in Rio? (dag 1)

Enrico Lacruz (rechts)
De Olympische Spelen zijn vannacht officieel geopend. Vandaag wordt er dan ook al volop gesport in Rio. Op diverse onderdelen komen sporters uit onze provincie in actie. Een overzicht van dag 1.
ARNHEM - De Olympische Spelen zijn vannacht officieel geopend. Vandaag wordt er dan ook al volop gesport in Rio. Op diverse onderdelen komen sporters uit onze provincie in actie. Een overzicht van dag 1.
Judoka Jeroen Mooren uit Nijmegen hoopt vandaag op een plak in de klasse tot zestig kilogram. Het zijn de tweede Spelen voor Mooren. In 2012 werd de Nijmegenaar direct in de eerste ronde uitgeschakeld. Dat hoopt hij vandaag dus niet opnieuw mee te maken. In de middag (na 15.00 uur) komt Mooren voor het eerst in actie. Als alles goed gaat, strijdt hij om 22.20 uur om het goud.
Ook handboogschutter Sjef van den Berg uit Arnhem kan vandaag een medaille in de wacht slepen. Samen met Rick van der Ven en Mitch Dielemans strijdt hij om een plak in de landenwedstrijd. Oranje begint tegen Spanje rond 14.00 uur. De finales zijn in de avond. Nederland is geen topfavoriet voor een medaille, maar op een goede dag is er wellicht iets mogelijk.

Vrienden (en concurrenten)

Bij het boksen gaan de vrienden én trainingsmaatjes Enrico Lacruz uit Huissen en Peter Müllenberg uit Arnhem voor een plak. De kans is groot dat beide heren, die debuteren op de Olympische Spelen, vandaag voor het eerst in actie komen in de klasse 60 kilogram (Lacruz) en 81 kilogram (Müllenberg). Het bokstoernooi begint zaterdag om 15.55 uur (Nederlandse tijd) en eindigt om 00.18 uur.
Enrico Lacruz (op archiefbeeld) in actie.
Verder zijn er vandaag ook Gelderse deelnemers bij het volleybal, handbal, hockey, tafeltennis en eventing (paardensport). Hier vallen nog geen medailles.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!