Nieuws

Artsen Gelderse Vallei Ede begeleiden atleten in Rio

Drie artsen van de afdeling topsportgeneeskunde van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede zijn afgereisd naar Rio de Janeiro. Het ziekenhuis zorgt de komende weken voor de medische begeleiding van de Nederlandse deelnemers aan de Olympische en Paralympische Spelen. © ANP
EDE - Drie artsen van de afdeling topsportgeneeskunde van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede zijn afgereisd naar Rio de Janeiro. Het ziekenhuis zorgt de komende weken voor de medische begeleiding van de Nederlandse deelnemers aan de Olympische en Paralympische Spelen.
Het Radiologisch Centrum voor Topsport (RCT) van het ziekenhuis kijkt mee met eventuele röntgen-, echo- of mri-onderzoeken en geeft vanuit Ede diagnose en advies over de behandeling.
In het ziekenhuis is een speciaal werkstation ingericht voor de Spelen. Als een sporter een blessure oploopt, kunnen drie radiologen rechtstreeks meekijken met beelden die van de blessure worden gemaakt. De radiologen zijn speciaal getraind in het opsporen en beoordelen van afwijkingen door blessures bij topsporters.
Het Edese ziekenhuis werkt al sinds 2008 nauw samen met sportkoepel NOC*NSF. De radiologen waren ook betrokken bij de Spelen in Beijing, Londen, Vancouver, Sotsji en ook bij de Europese Spelen in Bakoe.