Nieuws

Hek Ginkelse Zand blijft dicht, maar seksbos toch bereikbaar

De homo-ontmoetingsplek bij parkeerplaats Ginkelse Zand langs de A12 blijft dicht. Dat heeft homobelangenorganisatie COC van burgemeester Cees van der Knaap te horen gekregen. Maar bezoekers kunnen het gebied wel via een andere ingang bereiken, weet het COC. © Omroep Gelderland
EDE - De homo-ontmoetingsplek bij parkeerplaats Ginkelse Zand langs de A12 blijft dicht. Dat heeft homobelangenorganisatie COC van burgemeester Cees van der Knaap te horen gekregen. Maar bezoekers kunnen het gebied wel via een andere ingang bereiken, weet het COC.
Ze moeten dan wel even omrijden. 'Via de Planken Wambuis kun je het gebied wel in', zegt woordvoerster Janneke van Maanen van COC Gelderland-Midden.
Burgemeester Van der Knaap sloot de hoofdingang, omdat er te veel overlast is. Er ligt veel rommel en nietsvermoedende wandelaars zouden zich storen aan mannen die seks met elkaar hebben.
Op verzoek van het COC was er vrijdagmorgen een gesprek met de burgemeester. Ook een veiligheidsambtenaar en een gebiedsagent waren erbij. Zowel de gemeente als het COC spreekt van een 'goed gesprek', maar het hek blijf dicht. Wel komt er een vervolggesprek, waarvoor ook Stichting Platform Keelbos wordt uitgenodigd. Die stichting strijdt voor belangrijke 'sociale ontmoetingsplekken'.

Case closed? Nee!

Het COC ziet kansen. 'Ik heb niet het gevoel dat het case closed is', zegt Van Maanen, die namens het COC bij het gesprek was. 'Anders hoef je ook geen vervolggesprek te voeren. Als we de problemen met de gebruikers kunnen oplossen en iets aan de massaliteit kunnen doen, dan neem ik aan dat er ruimte voor is.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!