Nieuws

Hoe bestrijd je een natuurbrand op de Veluwe? Met een calamiteitenput

Natuurbranden, nu? Je zou het niet zeggen met het natte weer van de laatste tijd, maar het gevaar hiervoor ligt altijd op de loer. Zeker op de Veluwe. Om dit gevaar ook in de toekomst het hoofd te bieden, leggen de Koninklijke Landmacht en de Veiligheidsregio Gelderland-Midden vier zogenoemde calamiteitenputten aan op de Veluwe. © Archief
UDDEL - Natuurbranden, nu? Je zou het niet zeggen met het natte weer van de laatste tijd, maar het gevaar hiervoor ligt altijd op de loer. Zeker op de Veluwe. Om dit gevaar ook in de toekomst het hoofd te bieden, leggen de Koninklijke Landmacht en de Veiligheidsregio Gelderland-Midden vier zogenoemde calamiteitenputten aan op de Veluwe.
Deze putten ervoor zorgen dat de brandweer voldoende bluswater heeft om een brand in droog natuurgebied snel onder controle te krijgen. De calamiteitenputten moeten nog dit jaar in gebruik worden genomen.
De eerste put is inmiddels gereed. Deze ligt aan de Heetweg in Kootwijk. Omdat de Landmacht specialistische kennis heeft bij rampenbestrijding, helpt ze de Veiligheidsregio mee bij de aanleg van de putten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!