Nieuws

De Olympische Spelen gaan van start en de voetbalcompetitie begint weer - dat is het nieuws vandaag

In Rio verschijnen de Gelderse (en andere Nederlandse) sporters ten tonele tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Verder start de voetbalcompetitie en zijn vier zeldzame vlinders te zien in Zutphen. Dat is het nieuws van vandaag. © Archief
ARNHEM - In Rio verschijnen de Gelderse (en andere Nederlandse) sporters ten tonele tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Verder start de voetbalcompetitie en zijn vier zeldzame vlinders te zien in Zutphen. Dat is het nieuws van vandaag.

Olympische Spelen van start

Je kunt er nauwelijks omheen: de Olympische Spelen in Brazilië. De afgelopen weken keek sportliefhebbend Nederland uit naar het moment dat één van de grootste evenementen ter wereld van start zou gaan. Vanavond om 01.00 uur is het dan eindelijk zo ver.
Dan komt een deel van de 57 Gelderse sporters achter vlaggendrager Jeroen Dubbeldam (springruiter) op tijdens de openingsceremonie. Wie binnen 48 uur na de ceremonie aan de bak moet, loopt niet mee. Het wordt hopelijk voor de Nederlandse kijkers én sporters een memorabele 28e zomereditie.

Zeldzame vlinder in Zutphen

Een van de mooiste en grootste vlinders ter wereld is sinds gisteren te zien in Vlindertuin De Kas in Zutphen. De komeetstaartvlinder komt oorspronkelijk uit Madagaskar en is slechts in een paar tuinen in Nederland te zien. Wie het prachtexemplaar wil zien, moet wel snel zijn. Deze vlinder leeft gemiddeld maar vier dagen.

Voetbalcompetitie van start

Je zou het bijna vergeten door de Spelen, maar vanaf vandaag gaat de bal weer rollen in zowel de eredivisie als de Jupiler League. Achilles'29 uit Groesbeek start het Jupiler League-bal tegen Fortuna Sittard in Limburg. De Doetinchemse degradant De Graafschap treedt in eigen huis aan tegen FC Eindhoven.
Een niveau hoger (eredivisie) staat NEC in De Goffert tegenover PEC Zwolle. Vitesse speelt zaterdagavond pas, in Tilburg tegen Willem II.

Discussie over sluiting homoseksbos Ginkelse Zand

Hoe moet het nu verder met de homo-ontmoetingsplaats Ginkelse Zand langs de A12 bij Ede? Daar gaan het COC en burgemeester Cees van der Knaap van Ede het vandaag over hebben. Het COC wil namelijk weten waarom de burgervader de plek heeft afgesloten.
De parkeerplaats werd begin deze week dichtgegooid, omdat de overlast voor omwonenden, parkeerders en dieren te groot zou zijn. Volgens de gemeente wordt het een open gesprek waarin beide partijen nogmaals hun standpunt toelichten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!