Nieuws

Hoe fietst de nieuwe wielerbaan van Omnisport in Apeldoorn?

APELDOORN - Het heeft wat tonnen gekost, maar dan heb je ook wat. Hij moet supersnel zijn, maar is dat ook zo? De nieuwe wielerbaan van Apeldoorn kan deze woensdagmiddag getest worden door iedereen die een baanfiets heeft, of huurt.
Wielervereniging De Adelaar organiseert het evenement en secretaris Hans van Bon is enthousiast: 'de baan ziet er echt superstrak uit.'

Pijn in de portemonnee

De wielerbaan wordt al meer dan een jaar niet meer gebruikt, omdat de houten vloer moest worden vervangen vanwege splinters. Het heeft wat pijn gedaan in de portemonnee van de gemeente Apeldoorn, maar nu ligt hij er. De totale kosten zijn een kleine miljoen euro. 
Van Bon: 'De wielerunie, de UCI, heeft de baan inmiddels goedgekeurd, en de  wereldbekerwedstrijd baanwielrennen zijn gepland.' Van Bon fietst zelf niet op de baan, maar vindt dat hij er heel snel uitziet: 'Hier gaan records worden gereden, ik zeg niet gelijk wereldrecords, maar record zeker.'

Werkt niet

De baan vernieuwde baan is van Accoya-hout. Dat is Nieuw-Zeelands hout dat in Arnhem bewerkt wordt en dat nauwelijks 'werkt'.
Aanmelden voor het evenement kan via de site van wielervereniging de Adelaar. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!