Nieuws

GelreDome wordt steeds kleiner, maar sfeeringrepen nog niet klaar bij start seizoen

De nieuwe stoelen op de plek van de perstribune.
De operatie van Vitesse om GelreDome te 'verkleinen' is in volle gang. Er wordt hard gewerkt om alles af te krijgen, maar niet alles zal gereed zijn tijdens de eerste competitiewedstrijd op 13 augustus tegen ADO Den Haag. © Vitesse.nl
ARNHEM - De operatie van Vitesse om GelreDome te 'verkleinen' is in volle gang. Er wordt hard gewerkt om alles af te krijgen, maar niet alles zal gereed zijn tijdens de eerste competitiewedstrijd op 13 augustus tegen ADO Den Haag.
De dug-outs zijn de afgelopen weken verwerkt in de hoofdtribune. En ook de wand van het uitvak is iets meer omhoog geplaatst, zodat er ook bij sommige wedstrijden ook uitfans onder het uitvak kunnen zitten. Zij hoeven dus niet meer achter een glazen wand de wedstrijd te kijken.
De laatste dagen is hard gewerkt om de perstribune op te schuiven. Op de plek van de perstribune zijn deze week stoeltjes geplaatst.
De komende tijd worden delen van de Oost-, Noord- en hoofdtribune afgedekt met doeken. De club wil namelijk dat supporters dichter bij elkaar en dichter op het veld komen te zitten. Daarmee moet de sfeer verbeteren.

'Naamgeving nog niet af'

Een woordvoerster van Vitesse laat weten dat bijna alles af is op 13 augustus, als Vitesse tegen ADO Den Haag speelt. Alleen de borden met de nieuwe namen van de tribunes zijn nog niet af. Vitesse heeft de tribunes namelijk vernoemd naar enkele oude helden.
  • Edward Sturing, rechtsback (Noord-tribune)
  • Theo Bos, centrale verdediger (Zuid-tribune)
  • Charly Bosveld, middenvelder (Oost-tribune)
  • Just Göbel, keeper (West-tribune)
'Dat de naamgeving nog niet af is heeft deels te maken met de leveranciers die op vakantie zijn, maar ook omdat wij graag de naam aan het eind van de vakantie onthullen, zodat zoveel mogelijk supporters daar bij zijn. Tegen FC Utrecht, op 26 augustus, moet alles helemaal af zijn', zo laat een woordvoerster van Vitesse weten.

Gratis sjaal

Begin september, kunnen alle seizoenskaarthouders die hun kaart op tijd hebben verlengd een gratis sjaal afhalen met de naam van de tribune waarop ze zitten. De mensen die later waren met bestellen krijgen een vitesse-sjaal. Vitesse informeert de supporters daar begin september over.