Nieuws

Harderwijk ziet niets in vliegveld voor lichte vliegtuigjes

Eddy Driessen.
De kans is nihil dat er bij Harderwijk een vliegveld voor ultralightvliegtuigjes komt. Dat heeft luchtvaartondernemer Eddy Driessen te horen gekregen van de gemeente Harderwijk. © zelfvliegen.nl.
HARDERWIJK - De kans is nihil dat er bij Harderwijk een vliegveld voor ultralightvliegtuigjes komt. Dat heeft luchtvaartondernemer Eddy Driessen te horen gekregen van de gemeente Harderwijk.
Driessen zit met zijn vliegschool al ruim 30 jaar op Lelystad Airport. Vanaf 15 september kan hij daar met zijn lichte vliegtuigjes niet meer terecht. Op de plek van de grasbaan komt een nieuwe terminal. Lelystad gaat vakantievluchten overnemen van Schiphol.
Driessen heeft zijn oog laten vallen op een strook land aan het randmeer bij Harderwijk. 'De ideale plek', zei hij twee weken geleden tegen Omroep Gelderland. Hij achtte de kans toen al klein dat het zou lukken. Het gaat namelijk om een Natura 2000-gebied, waar weinig mogelijk is. Toch geeft hij de moed nog niet op. 'We maken een ondernemingsplan en dat gaan we bij de gemeente presenteren.' Misschien dat het op een andere plek bij Harderwijk kan. Het lijkt tegen beter weten in: de gemeente ziet het sowieso niet echt zitten, zegt Driessen.

Tegenover Strand Nulde

Intussen kijkt Driessen verder. Een stuk land tegenover Strand Nulde zou ook een prima plek zijn, denkt hij. Het gaat om grondgebied van de gemeente Ermelo, heeft Driessen begrepen. 'Ik zoek gewoon een stuk grond waar geen huizen zijn en waar geen mensen wonen. Dan heeft niemand er last van. Het blijkt in Nederland heel erg moeilijk om een plekje te vinden waar we met onze vliegtuigjes terechtkunnen. Maar we blijven doorzoeken.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!