Nieuws

Politie in Nijkerk pakt ontsnapte gevangene op

De politie in Nijkerk heeft dinsdag een gevangene opgepakt. Hij was ontsnapt aan zijn begeleider. De 42-jarige man moest zich verantwoorden bij de rechtbank in Utrecht en verdween na de zitting.
NIJKERK - De politie in Nijkerk heeft dinsdag een gevangene opgepakt. Hij was ontsnapt aan zijn begeleider. De 42-jarige man moest zich verantwoorden bij de rechtbank in Utrecht en verdween na de zitting.
Volgens het AD zat hij de laatste 4 weken uit van een celstraf van 1 jaar. Hij kwam niet met een arrestantenbusje, maar met een begeleider via het openbaar vervoer.
'Hij is blijkbaar de andere kant op gelopen', aldus zijn advocaat John Dassen, die toen al weg was. John van den H. zou geen gevaarlijke crimineel zijn, maar verantwoordelijk zijn voor vermogensdelicten, zoals diefstallen.

Maatregel voor veelplegers

Van den H. heeft een ISD-maatregel opgelegd gekregen, een maatregel bedoeld voor veelplegers. Zij kunnen maximaal twee jaar worden opgesloten en daardoor wordt het hun onmogelijk gemaakt delicten te plegen.
Het AD schrijft verder dat de in Nijkerk in de kraag gegrepen Van den H. zich moest verantwoorden voor een mishandeling. Daarvan werd hij volgens zijn advocaat vrijgesproken.

Zie ook:

Wat is de ISD-maatregel?
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!