Nieuws

Gelderland in Rio; zet deze wedstrijden in uw agenda!

Holland acht met Peter Wiersum tijdens OS2012.
Zaterdag beginnen de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Gelderland is met 57 sporters goed vertegenwoordigd in Brazilië. Allemaal strijden zij om een felbegeerde medaille. Welke wedstrijden mag u de komende tijd niet missen? Wij zetten alvast enkele krachtmetingen voor u op een rijtje: hierbij wedstrijddag 3 en 4. © ANP
RIO DE JANEIRO - Zaterdag beginnen de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Gelderland is met 57 sporters goed vertegenwoordigd in Brazilië. Allemaal strijden zij om een felbegeerde medaille. Welke wedstrijden mag u de komende tijd niet missen? Wij zetten alvast enkele krachtmetingen voor u op een rijtje: hierbij wedstrijddag 3 en 4.
Nu blikken we iets verder vooruit.

Maandag 8 augustus

Op deze derde sportdag van de Olympische Spelen is het mogelijk wederom de beurt aan Li Jie uit Ede en Li Jiao uit Oosterbeek. Ook is het maandag weer de beurt aan de vijf Gelderse volleybaldames. Zij spelen de enorm moeilijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Maar er zijn ook sporters aan de beurt niet nog niet in actie zijn gekomen.
  • Sjef van den Berg uit Arnhem begint aan het handboogtoernooi. De geboren Brabander geldt als een medaillekandidaat. Het toernooi begint om 13.55 uur Nederlandse tijd en eindigt rond 22.43 uur.
  • Foto: ANP
  • Het olympisch roeitoernooi begint ook maandag. Voor ons Gelderlanders is het vooral kijken naar de 'mannen acht'. Daarin zitten Kaj Hendriks uit Wageningen en Peter Wiersum uit Wichmond. Wiersum is de stuurman van de 'mannen acht'. Het roeitoernooi begint rondt 13.25 uur en eindigt die dag rond 16.13 uur.

Dinsdag 9 augustus

Dinsdag 9 augustus is de dag voor het hockey met de Nijmeegse Robbert Kemperman, de dag voor het handbal met de Arnhemse Estavana Polman en de dag van de kwartfinales in het tafeltennis. Maar voor drie Gelderse ruiters is het dinsdag een dag om een droom waar te maken:
  • Merel Blom uit Aalten en Theo van de Vendel uit Ederveen komen namelijk in actie op het onderdeel 'eventing'. Zij kunnen zowel met het team als individueel medailles binnenslepen. De eventingfinales starten om 14.55 uur Nederlandse tijd en zullen rond 20.30 uur klaar zijn.
Merel Blom. Foto: EPA
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!