Nieuws

Ede: COA heeft geen overeenkomst met Braamhorst voor AZC

De gemeente Ede heeft gereageerd op vragen die de VVD heeft gesteld over camping de Braamhorst. De gemeente wil een asielzoekerscentrum op dat campingterrein en blijft erbij nog in onderhandeling te zijn met het COA over de verhuur van de grond. De VVD trok die verklaring in twijfel nadat buren een brief vonden geadresseerd aan het COA. © Omroep Gelderland
EDE - De gemeente Ede heeft gereageerd op vragen die de VVD heeft gesteld over camping de Braamhorst. De gemeente wil een asielzoekerscentrum op dat campingterrein en blijft erbij nog in onderhandeling te zijn met het COA over de verhuur van de grond. De VVD trok die verklaring in twijfel nadat buren een brief vonden geadresseerd aan het COA.
De gemeente reageert op de vragen over de verhuur: 'Wij begrijpen dat deze brieven het gevoel scheppen bij bewoners dat COA al huurder is van het terrein. Dit is echter onjuist: het COA is nog geen huurder van De Braamhorst. Wel is, zoals eerder gecommuniceerd, een intentieovereenkomst gesloten tussen COA en NCC.'
De NCC, de Nederlandse Caravan Club gebruikte het terrein tot dit voorjaar als camping. De club pacht de grond van de gemeente, die eigenaar is.  

Regietafel

Ede wil in totaal 900 asielzoekers verdeeld over 3 locaties opvangen. De gemeente benadrukt dat het het COA nog in onderhandeling is met de drie eigenaren van de drie potentiële locaties voor asielzoekerscentra.
Daarnaast wordt de opvang nog besproken tijdens de regionale regietafel. Het COA, de commissaris van de Koning. De voorzitters van de veiligheidsregio overleggen aan die regietafel over de opvang van vluchtelingen. Ook tijdens een landelijke regietafel wordt het voorstel besproken. Pas als al die onderhandelingen zijn afgerond komt er volgens de gemeente Ede een bestuursovereenkomst en tot die tijd worden er geen onomkeerbare beslissingen genomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!