Nieuws

Tractorbestuurders vol aan de bak bij trekkertrekwedstrijden Nieuw-Wehl (met foto's en video's)

WEHL - Brullende motoren en rokende uitlaten; de bestuurders lieten zondag hun tractoren flink tekeer gaan bij de trekkertrekwedstrijden in het buitengebied van Nieuw-Wehl, bij Doetinchem.
De 80 deelnemers zetten hun tractor dit keer niet in op hun land, maar op een wedstrijdbaan. Daar probeerden ze het maximale uit hun landbouwvoertuig te halen.

Snelheid is niet belangrijk

Een tractor is niet bepaald een racemonster. Bij trekkertrekwedstrijden gaat het dan ook niet om snelheid, maar om wie het verste komt. De tientallen deelnemers streden in verschillende klassen om de winst. Het publiek genoot volop van het spektakel. Volgens de toeschouwers niet alleen om te kijken wie de grootste afstand aflegt, maar ook om te zien wie met z'n tractor op de juiste manier het vermogen weet over te brengen op de baan. 
Het idee voor de trekkertrekwedstrijd ontstond eind 2009. Jongeren uit het Achterhoekse dorp wilden een eigen jaarlijks evenement organiseren om de bewoners van Nieuw Wehl en omgeving een gezellige dag te bieden. In die opzet lijken ze ook dit jaar geslaagd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!