Nieuws

Campinggasten laten hun haar knippen voor het goede doel

HOENDERLOO - In Hoenderloo wordt zondag zeker 4 meter haar ingezameld voor kinderen die door ziekte of door medische behandelingen kaal zijn geworden. Op camping De Pampel kan iedereen zijn haar doneren voor de stichting Haarwensen. Die gebruikt het haar om pruiken of haarwerken van te maken.
De stichting heeft het liefst haar van kinderen en de minimale lengte moet 30 cm zijn. Het haar moet in een vlecht of staart worden afgeknipt.
Kinderen laten hun haren knippen voor het goede doel:
De haarresten worden in tonnen ingezameld, op kleur geselecteerd en naar Azië gestuurd. Daar worden er pruiken van gemaakt. Zo'n pruik kost tussen de 1500 en 2000 euro.
Veertien kinderen hebben zich inmiddels aangemeld. De organisatie verwacht dat veel mensen ook spontaan plaatsnemen in de kappersstoel. Ook zij kunnen zich met een knipbeurt inzetten voor het goede doel.
De stichting Haarwensen is in 2007 opgericht. Vorig jaar heeft de stichting 169 haarwerken kunnen weggeven aan kinderen die (tijdelijk) geen haar meer hadden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!