Nieuws

NEC zakt meer in maar verliest opnieuw

Met een wat voorzichtigere tactiek heeft NEC thuis met 2-0 verloren van Real Sociedad.
NIJMEGEN - Met een wat voorzichtigere tactiek heeft NEC thuis met 2-0 verloren van Real Sociedad.
Over een week wacht de eerste competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. De laatste drie oefenwedstrijden werden verloren en daarin incasseerden de Nijmegenaren maar liefst vijftien tegendoelpunten. Mede daarom werd er gekozen voor een wat andere speelwijze.
 NEC haalde tot dusverre zeven nieuwe spelers, maar bijna de complete basis van vorig seizoen is vertrokken. De nieuwe aanwinst Kevin Mayi deed nog niet mee. Dario Dumic was aanvoerder. Vijftien trouwe supporters kregen een plek in de ereloge, omdat ze vorig seizoen bij alle uitwedstrijden aanwezig waren.
In de beginfase kwam NEC nauwelijks aan voetballen toe. Maar de ploeg gaf ook weinig weg en organisatorisch klopte het beter dan in de vorige oefenduels. De ploeg van trainer Peter Hyballa zakte wel wat verder in en zette minder druk op de tegenstander. Het eerste half uur waren er letterlijk geen kansen. Uit een hoekschop maakten de Basken 0-1 via Babic, nadat er in de Nijmeegse defensie wat mis ging.
Meteen daarna miste Sam Lundholm na goed werk van Raegy Ofosu een enorme kans op de gelijkmaker. Even later kreeg NEC een strafschop toen Dumic werd geduwd, maar Quincy Owusu-Abeyie schoot de bal tegen Bardaji aan.
Na rust zette Real Sociedad wat meer aan en een mooie aanval leidde tot de 0-2 van Juanmi.
Aanvallend kwam NEC niet verder dan wat mislukte voorzetten. Er werd ook flink gewisseld en zo kreeg ook de Oostenrijkse proefspeler Fabian Gmeiner twintig minuten speeltijd. Trainer Peter Hyballa kreeg het nog aan de stok met scheidsrechter Vink nadat hij protesteerde vanwege een harde charge van een Spanjaard. De thuisclub drong in de slotfase wat meer aan, maar het bleef bij wat afstandsschoten zonder dreiging.
Opstelling: Smits (van Duin); Heinloth, Dumic, Golla, Buwalda (Gmeiner); Bikel (von Haacke), Mauk (Kadioglu), Breinburg; Lundholm (Rayhi), Ofosu (Sleegers), Owusu-Abeyie (Grot).

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!