Nieuws

Franchise-winkels slijterijketen Mitra uit Doesburg maken doorstart

De zelfstandige slijterijen van het onlangs failliet verklaarde Mitra maken een doorstart. De keten wordt door drankengroothandel De Monnik overgenomen, in samenwerking met de ondernemers die de winkels uitbaten. © Pixabay
DOESBURG - De zelfstandige slijterijen van het onlangs failliet verklaarde Mitra maken een doorstart. De keten wordt door drankengroothandel De Monnik overgenomen, in samenwerking met de ondernemers die de winkels uitbaten.
De Mitra-winkels blijven zelfstandig en worden geen onderdeel van De Monnik. Dat bedrijf uit Oldenzaal intensiveert wel zijn samenwerking als toeleverancier met de ongeveer 120 ondernemers en de circa 145 betrokken winkels.
Mitra werd eind juni failliet verklaard. Dat betekende het einde voor de 24 eigen winkels van het bedrijf, die nu ook geen deel uitmaken van de doorstart. De ondergang van Mitra trok ook moederbedrijf Dirkzwager mee.
Diverse onderdelen van dat bedrijf, zoals distillerderij Cooymans en Beerenburg-maker Weduwe Joustra, konden afgelopen tijd al een doorstart melden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!