Nieuws

Zieke werknemers Smit Draad vangen ook bot bij Regionaal Tuchtcollege

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle heeft de klachten van vijf werknemers van Smit Draad in Nijmegen tegen een arts die in opleiding was tot bedrijfsarts afgewezen. © Omroep Gelderland
ZWOLLE - Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle heeft de klachten van vijf werknemers van Smit Draad in Nijmegen tegen een arts die in opleiding was tot bedrijfsarts afgewezen.
Het college acht de klachten ongegrond. Bij de laatste metingen waren de waardes van de chemische stoffen onder de wettelijke norm.

Druk op werkgever

De arts heeft, toen het aantal werknemers met longklachten toenam, meer druk uitgeoefend om nieuwe metingen te verrichten. Uiteindelijk gaf de directie van Smit Draad daar gehoor aan.
Bij nieuwe metingen door een toxicoloog van het Radboudumc in Nijmegen werden onder meer verhoogde waardes isocyanaten (gevaarlijke chemische stoffen) in de urine van een aantal werknemers gevonden.
Het Zwolse tuchtcollege wees de klachten tegen de opleider en een collega met deskundigheid op het gebied van chemische stoffen die de bedrijfsarts in opleiding adviseerde eveneens af.

Ook directeur arbodienst vrijuit

De directeur van de arbodienst waarbij de artsen in dienst zijn is nooit betrokken geweest bij het bedrijfsgeneeskundig handelen van de arts. Klagers zijn daarom niet-ontvankelijk in hun klachten tegen hem.
Vrijdag werd al bekend dat personeel van de kabelfabrikant, die stellen dat zij ziek geworden zijn door de arbeidsomstandigheden bij het bedrijf, individuele rechtszaken moeten aanspannen tegen hun werkgever om een schadevergoeding te krijgen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!