Nieuws

Amateurclub SV Epe apetrots op Europees debuut John Stegeman met Heracles Almelo

EPE - Het is zomerstop, maar toch gingen de deuren van de kantine van voetbalclub SV Epe donderdagavond open. Eper trots John Stegeman, de coach van Heracles Almelo, groeide namelijk op bij deze club. Donderdagavond stond Stegeman met de Almeloërs voor het eerst in Europa, een bijzonder moment.
'Dit is mooi voor John, voor de groep, voor Heracles en natuurlijk een stukje trots voor Epe. Dat wij een trainer uit Epe met Eperhart daar langs de lijn hebben staan is prachtig', zo zei een van de mannen die speciaal voor Stegeman voetbal kwam kijken bij de amateurclub.
Dat Stegeman nog populair is bij SV Epe bleek ook wel uit een grote lijst met een Heracles-shirt. Daarin hangt een foto en een erelijst van Stegeman. De Eper hangt naast een andere grote naam: Marc Overmars.
Dat de Eper een grote naam zou worden in het voetbal zag niemand aankomen, maar hij viel vroeger al wel op. 'Als voetballer, toen hij hier speelde, was hij een van onze betere spelers. Echt een verlengstuk van onze trainer in het veld', zo zei een oudere toeschouwer donderdag.

John Stegeman coach van SV Epe?

Nu staat Stegeman nog langs de lijn bij Heracles, maar in Epe dromen ze stiekem dat hij ooit nog terugkeert. 'We hebben nu al een trainer hè, maar als ik het 'm vraag en hij heeft tijd, dan komt ie', zei voorzitter Henk Palm. 'Het contact is altijd goed. Ik heb hem vandaag ook nog een mail gestuurd om hem succes te wensen, daar krijg ik morgen nog wel antwoord op terug.'