Nieuws

Helpt Geert Wilders met zijn beveiligers fotograaf uit Appeltern aan een prijs?

De genomineerde foto - Marcel van den Bergh
'Wat ik er mee kan winnen? Geen idee eigenlijk, volgens mij een paar duizend euro maar precies weet ik niet.' Fotojournalist Marcel van den Bergh uit Appeltern blijft koeltjes onder de nominatie voor de Prinsjesfotoprijs 2016, een prijs voor de beste parlementaire foto van het afgelopen jaar.
APPELTERN - 'Wat ik er mee kan winnen? Geen idee eigenlijk, volgens mij een paar duizend euro maar precies weet ik niet.' Fotojournalist Marcel van den Bergh uit Appeltern blijft koeltjes onder de nominatie voor de Prinsjesfotoprijs 2016, een prijs voor de beste parlementaire foto van het afgelopen jaar.
De genomineerde foto is een portret van Geert Wilders, althans vooral van de beveiliging van Wilders. Want Geert zelf is amper te herkennen door de mêlee van beveiligers. 'Het was zo druk en er was veel gedrang tussen de mensen waar hij voor kwam, de fotografen en de beveiliging. Toen heb ik gekozen om het over een andere boeg te gooien.'
En met succes dus want de foto wordt geroemd. 'Het is de grap van de foto, hij was daar aan het flyeren maar je ziet alleen maar beveiligers en nog een wit pluisje, de overbekende coupe van Wilders', vertelt de fotograaf. Zijn foto is één van de vijf genomineerden. Op 16 september wordt bekendgemaakt wie er wint.
En de winnaar? Die krijgt 2500 euro. 
Fotograaf Marcel van den Bergh vertelt bij Radio Gelderland over zijn genomineerde foto