Nieuws

Speedboot dodelijk ongeluk Vinkeveense Plassen niet meer te koop na 'blamage'

Justitie haalt de speedboot die in 2014 betrokken was bij een dodelijke aanvaring op de Vinkeveense Plassen uit de verkoop. Het Openbaar Ministerie (OM) vertelt aan RTV Utrecht dat het te koop aanbieden van de boot 'niet verstandig was'. De advocaat van de nabestaanden spreekt van een 'blamage'. © Dienst Domeinen Roerende Zaken
VINKEVEEN - Justitie haalt de speedboot die in 2014 betrokken was bij een dodelijke aanvaring op de Vinkeveense Plassen uit de verkoop. Het Openbaar Ministerie (OM) vertelt aan RTV Utrecht dat het te koop aanbieden van de boot 'niet verstandig was'. De advocaat van de nabestaanden spreekt van een 'blamage'.
Het OM refereert hier aan het feit dat er momenteel nog een gerechtelijke procedure loopt over wie de eigenaar is. Ook kan er nog meer onderzoek op de boot nodig zijn, omdat de rechtszaak over het fatale ongeluk nog niet is afgerond.
De Dienst Domeinen Roerende Zaken (DRZ) bewaart en verkoopt spullen die politie en justitie in beslag hebben genomen. Dat gebeurt meestal via een maandelijkse openbare veiling vanuit Soesterberg. De dienst bood deze week de speedboot aan.

Veroordeling vanwege dodelijk ongeval

De speedboot ramde in 2014 op het water een sloep. Twee van de vier inzittenden kwamen daarbij om het leven. De eigenaar van de speedboot, Arnoud H. uit Oosterbeek, werd veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Zowel H. als het OM ging tegen de uitspraak in beroep.
Hiernaast loopt er een procedure om te onderzoeken wie de eigenaar van de boot is: H. of een verhuurbedrijf. Als blijkt dat H. inderdaad de eigenaar is én hij in hoger beroep wordt veroordeeld, gaat de speedboot alsnog in de verkoop.
De opbrengst ervan wordt dan onder meer gebruikt om opslagkosten te betalen en als schadevergoeding voor de slachtoffers.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!