Nieuws

Opbouw windmolens langs A15 bij Nijmegen na de bouwvak

Op 18 augustus begint de bouw van de windmolens van Windpark Nijmegen-Betuwe. Als alles volgens planning verloopt is de eerste windmolen 26 augustus helemaal klaar. Aan de westkant van de Griftdijk wordt een maand later een vijfde molen geplaatst.
NIJMEGEN - Op 18 augustus begint de bouw van de windmolens van Windpark Nijmegen-Betuwe. Als alles volgens planning verloopt is de eerste windmolen 26 augustus helemaal klaar. Aan de westkant van de Griftdijk wordt een maand later een vijfde molen geplaatst.

150 meter de lucht in

Allereerst worden met behulp van een kleine kraan de onderste delen van de vier masten op elkaar gezet. Voor de bovenste delen is een grotere kraan nodig. Hiermee worden de gondel en de wieken op de masten geplaatst. De windmolens worden 150 meter hoog.

Negen windmolens

In totaal worden er negen windmolens geplaatst aan de zuidkant van de snelweg A15, van knooppunt Ressen naar het westen. Vijf hiervan komen te staan op Nijmeegs grondgebied. Naar verwachting kunnen de molens stroom leveren vanaf eind september met een capaciteit voor ruim 7000 huishoudens.