Nieuws

Delen en genieten tijdens festival Burning Man in Kootwijk

KOOTWIJK - Het is een soort festival, Burning Man, maar zo noemen de Burners (bezoekers) het zelf niet. Zij hebben het over een experimentele samenleving. In een paar dagen tijd wordt er een dorp gebouwd voor 750 tijdelijke bewoners. Dit weekend strijken ze neer in Kootwijk.
De bedoeling van deze bijeenkomst: samen een mooie wereld creëren. Iedereen neemt het beste van zichzelf mee. De één bouwt een kunstwerk, de ander maakt muziek. Een derde bereidt een zesgangendiner voor wie trek heeft. 
Hun portemonnee kunnen de deelnemers thuislaten, want er is niets te koop. Iedereen neemt zijn eigen eten en drinken mee en deelt dat met een ander. Want dat is het belangrijkste van dit weekend: weggeven wat je hebt. 

Zusje van Nevada

De editie bij Radio Kootwijk is een zusje van Burning Man in Nevada. In de Amerikaanse woestijn strijken jaarlijks zo'n 50.000 creatievelingen neer. Op de Veluwe zijn er dit jaar 750 welkom, al was de belangstelling vele malen groter.
Nooit van Burning Man gehoord? Kijk hier wat het is:
Na maandag is er op de Veluwe niets meer te zien van het festijn. Deelnemers worden geacht het terrein schoon te houden. Iedere sigarettenpeuk gaat mee naar huis. 
Het evenement begint vrijdag en duurt tot en met zondag.