Nieuws

Hoe verder met het afgebrande tuincentrum in Uddel en hoe smaken aardappelen van Mars? Dat is in het nieuws vandaag

Het tuincentrum Fonteyn in Uddel, of wat er nog van over is.
Hoe nu verder met het verwoeste tuinbedrijf Fonteyn in Uddel? Hoe smaken Marsaardappelen en Heerde is het decor van het EK skeeleren. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Hoe nu verder met het verwoeste tuinbedrijf Fonteyn in Uddel? Hoe smaken Marsaardappelen en Heerde is het decor van het EK skeeleren.

Tuincentrum Fonteyn in Uddel

Van het tuincentrum Fonteyn in Uddel is weinig meer over. Slechts een kwart van het complex staat na de enorme brand van woensdag nog overeind. Er dreigt instortingsgevaar. De brandweer wil vanochtend beginnen met het slopen van delen die niet meer te redden zijn. De directie is druk bezig met het opzetten van een noodkantoor.

Marsaardappelen worden gerooid

Hoe smaken aardappelen en groenten die op Mars en op de maan gekweekt zijn? Even naar de planeet of de maan gaan om dat uit te proberen zit er niet in, maar avontuurlijke eters kunnen voor een buitenaards diner eind augustus gewoon terecht in Wageningen. Vandaag worden de aardappelen gerooid die uit grond komt die lijkt op wat er op Mars is te vinden.

EK skeeleren in Heerde

Zeg je Heerde, dan zeg je skeeleren. Zeker deze week. Heerde is het decor van het EK skeeleren. Het baantoernooi zit erop, vandaag gaan de skeeleraars de weg op. Het wegtoernooi begint met de 100 meter sprint, die voor het eerst op een EK wordt verreden. En zo'n toernooi in Heerde smaakt naar meer. Daarover later op de dag meer...
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!