Nieuws

Campings op Veluwe waarschuwen gasten voor nieuw tekenvirus

Campings en bungalowparken op de Veluwe zijn extra alert nu er een nieuw tekenvirus is ontdekt. Ze waarschuwen hun gasten om zichzelf goed te inspecteren na een wandeling of fietstocht door de bossen.
OTTERLO - Campings en bungalowparken op de Veluwe zijn extra alert nu er een nieuw tekenvirus is ontdekt. Ze waarschuwen hun gasten om zichzelf goed te inspecteren na een wandeling of fietstocht door de bossen.
Droompark De Zanding in Otterlo is één van die bungalowparken. Jitske de Waard staat achter de receptie. 'We zijn op de hoogte van het nieuwe virus en wij waarschuwen onze gasten altijd via onze eigen kabelkrant die op de tv's in de huisjes te zien is. We zeggen sowieso altijd tegen gasten dat ze moeten opletten, want we zitten hier in de bossen.'
De Waard heeft altijd een tekentang achter de balie liggen. 'De afgelopen weken is die een paar keer gebruikt om gasten te verlossen van een teek. Maar over het algemeen komt dat gelukkig weinig voor'
Het nieuwe tekenvirus encefalitis, ook wel TBE-virus wordt genoemd, kan bij mensen hersenvliesontsteking veroorzaken. De kans daarop is overigens niet heel groot. Inmiddels is één patiënt bekend die het virus in Nederland heeft opgelopen, zeer waarschijnlijk na een wandeling op de Utrechtse Heuvelrug.

Wat moet ik doen?

Help, ik heb een teek op mijn vel! Wat nu? Onderstaand filmpje legt uit wat te doen:
[YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=1-MCQYtBGaQ

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!