Nieuws

Schuifelen op harde muziek; ouderen Millingen aan de Rijn worden verwend

MILLINGEN AAN DE RIJN - Het is traditie in Millingen aan de Rijn, de plaatselijke kermis wordt op dinsdagmiddag afgesloten met een dansmiddag in het gebouw van Schutterij OEV (Orde, Eendracht, Vreugde). En sinds vorig jaar zijn ook de ouderen van gasthuis Sint Jan de Deo van de partij.
Wat aarzelend komen ze binnen, de ouderen achter hun rollator of aan de hand van een van de verzorgers. Onder die verzorgers is Ella Janssen die als vrijwilliger werkt bij Sint Jan de Deo.

Wens van de schutterskoningin

Toen zij in 2015 schutterskoningin was, had zij één grote wens: dat de ouderen van 'haar verzorgingshuis' voortaan ook zouden deelnemen aan de jaarlijkse dansmiddag die de kermis afsluit. En dat is gebeurd.

Zwakke beoordeling verzorgingstehuis

Verzorgingshuis Sint Jan de Deo kon wel wat positieve aandacht gebruiken, zo vinden de organisatoren van de dansmiddag. Eerder dit jaar kwam Sint Jan de Deo negatief in het nieuws omdat het een van de verpleeghuizen is, waarover staatssecretaris van Rijn een negatieve beoordeling gaf.
'Maar daar ga ik niets over zeggen, want ik ga nu gewoon voor het feest', laat vrijwilligster Ella Janssen weten. 'Ik ben een vrijwilligster en heb zoiets van: daar hoef ik niets over te zeggen.' Toch is Ella blij dat Sint Jan de Deo nu even op een andere manier belicht wordt.

Muziek erg hard

En de ouderen lijken te genieten, al zijn er niet veel die zich op de dansvloer wagen. Wellicht omdat ze het te inspannend vinden. Een man van 85 zegt dat hij bang was dat het te warm zou zijn. 'Maar het valt mee, ik neem op tijd mijn borreltje' lacht hij.
Of misschien durven de ouderen niet de dansvloer op omdat de muziek wel erg hard staat? Een gesprek is deze dinsdagmiddag in elk geval niet mogelijk. Een bewoner durft zich zelfs helemaal niet in de buurt van de feestzaal te begeven. 'Het is niet om uit te houden. Maar ja, ik gun het de andere mensen wel hoor.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!