Nieuws

Vrouw uit Wijchen krijgt tbs voor aanvallen met hakmes en vleesmes

Een vrouw van 36 uit Wijchen is veroordeeld voor twee steekpartijen. De rechtbank in Arnhem legde haar tbs met voorwaarden en een gevangenisstraf van 329 dagen op. Ze hoeft niet meer de cel in; ze zat al 329 dagen in voorarrest.
WIJCHEN - Een vrouw van 36 uit Wijchen is veroordeeld voor twee steekpartijen. De rechtbank in Arnhem legde haar tbs met voorwaarden en een gevangenisstraf van 329 dagen op. Ze hoeft niet meer de cel in; ze zat al 329 dagen in voorarrest.
Na een conflict hakte de Wijchense maart vorig jaar met een hakmes in op een vrouw. Toen die zich afweerde, werd haar hand doorboord. De zenuwen in die hand zijn blijvend beschadigd.
Volgens de rechtbank is zware mishandeling bewezen. De broer van de Wijchense stompte de vrouw meerdere keren op haar hoofd. Hij moet vier weken de cel in.

Slagaderlijke bloeding

In augustus vorig jaar stak de Wijchense met een vleesmes in op haar toenmalige vriend die lag te slapen. Deze steekwond had een slagaderlijke bloeding en een beschadiging van zijn nier tot gevolg. De rechtbank vindt dit een poging tot doodslag.
Volgens deskundigen kampt de Wijchense met diverse psychische en verslavingsproblemen, waarvoor ze langdurig moet worden behandeld. De rechtbank wil dat ze meteen met de behandeling begint.