Nieuws

KNVB droevig om overlijden Oranje Generaal: 'Markante fan heengegaan'

'De KNVB heeft met droefenis kennisgenomen van het onverwachte overlijden van Winfried Witjes.' Dat schrijft de voetbalbond zondagavond op de eigen website. © ANP
ELST - 'De KNVB heeft met droefenis kennisgenomen van het onverwachte overlijden van Winfried Witjes.' Dat schrijft de voetbalbond zondagavond op de eigen website.
De markante supporter uit Elst overleed zondagochtend en werd 58 jaar. Witjes, beter bekend als De Oranje Generaal, was een fanatieke fan van het Nederlands elftal en volgde Oranje in zowel binnen- als buitenland.
'De KNVB wenst de familie, vrienden en kennissen van Winfried heel veel sterkte toe', zo staat er te lezen op de website van de voetbalbond. Witjes wordt door de KNVB omschreven als een markante fan.
De Elstenaar overleed nadat hij een hartstilstand kreeg op de A12.

Eerbetoon bij Nederlands Elftal?

Het Nederlands elftal speelt begin september een oefenwedstrijd tegen Griekenland. Het is nog niet duidelijk of de KNVB een eerbetoon gaat geven aan Witjes. 'Daarvoor is het nu nog te vroeg om daar iets zinnigs over te zeggen, maar we kunnen ons voorstellen dat er iets gebeurt. Bijvoorbeeld uit de supportersvereniging', zo laat een woordvoerder van de KNVB weten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!