Nieuws

Broertjes graven skelet op in Doesburg

DOESBURG - Voor Lars (12) en Ian (9) van Ree uit Doesburg is de zomervakantie spannend begonnen. Afgelopen weekeinde vonden de broertjes op een braakliggend bouwterrein delen van een skelet.
Volgens moeder Veronic Hermans waren de jongens door het dolle heen. 'Mam, ik denk dat ik een schedel van een mens heb gevonden', riep Lars. 'Ze hadden echt een spannende middag.'

Kaakbeen met tanden

De jongens waren zaterdag gaan graven achter hun huis. Een paar weken eerder hadden ze al botjes gevonden, maar ze dachten dat die van een dier waren.
Toen ze die middag plotseling een kaakbeen met tanden in hun handen hadden, wisten ze meteen dat het om een mens ging. Uiteindelijk kwam er een hele verzameling botten naar boven.

Een waar avontuur

Na de spectaculaire vondst besloot moeder de politie en de gemeente te waarschuwen. 'Een bevriende agente bracht haar collega's op de hoogte en die waren snel ter plaatse', blikt de Doesburgse terug. 'Wat begon als een onschuldig kindervermaak, eindigde dus in een waar avontuur!'
De resten zijn op verzoek van de politie herbegraven. Vandaag zal verder worden gekeken wat er moet gebeuren. 'Waarschijnlijk gaat het om een arm graf (een graf van iemand die weinig geld had, red.), aangezien het skelet enkele meters van de katholieke begraafplaats is gevonden', legt Hermans uit.
De vindplaats is inmiddels provisorisch afgezet. Onderzoek moet uitwijzen hoe oud het skelet is.
Foto's: Veronic Hermans
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!