Nieuws

Vrouw (57) mishandeld door vier jongens voor start Vierdaagse

Een 57-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagochtend vlak voor de start van de Nijmeegse Vierdaagse door vier jongens mishandeld. Ze liep daarbij verwondingen op. © RTV Noord
NIJMEGEN - Een 57-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagochtend vlak voor de start van de Nijmeegse Vierdaagse door vier jongens mishandeld. Ze liep daarbij verwondingen op.
RTV Noord tekende het verhaal van de Groningse zaterdag op. Ze vertelt dat één van de jongens haar van een fiets heeft afgetrapt. Dat gebeurde, nadat hij een karatetrap uitdeelde.
De vrouw kwam op het asfalt terecht en hield er een enorme blauwe plek op haar knie en een fikse schaafwond aan over. Ook heeft ze veel last van haar rug. Toch ging ze gewoon van start en voltooide zelfs de wandeltocht (ze liep 4x40 kilometer).

Aangifte

De Groningse slaagde er naar eigen zeggen niet in om in Nijmegen aangifte te doen van de mishandeling. Ze stelt dat ze hiervoor drie pogingen heeft gedaan, maar zonder succes. De aangifte doet ze vandaag alsnog in Groningen.
De politie in Nijmegen laat in een persbericht weten dat het verhaal genuanceerder ligt. De Groningse had anderhalf uur na de mishandeling aangifte kunnen doen bij een motoragent, maar koos ervoor om de Vierdaagse te gaan lopen. 'Die keuze snappen wij, maar daarmee ging wel een kans verloren', benadrukt de politie.

Overmacht

De mishandelde wandelaarster werd vervolgens tot twee keer toe uitgenodigd op het bureau in Nijmegen, maar door overmacht moest de politie de vrouw beide keren afbellen. Een vervolgafspraak zat er daarna niet meer in, omdat de Vierdaagse voorbij was en de vrouw weer naar huis ging.
De politie betreurt de gang van zaken. 'Het liefst willen we natuurlijk altijd onze afspraken nakomen, maar overmacht kan roet in het eten gooien. Dat is in dit geval sneu voor mevrouw, maar dat zegt niets over onze dienstbaarheid aan slachtoffers in het algemeen.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!