Nieuws

Afrit A12 Oosterbeek weer open, brandweer ruimt chemicaliën uit lekkende vrachtwagen op

EDE - Op- en afrit van de A12 bij Oosterbeek is zaterdagmiddag enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest. Er was lekkage ontstaan in een groot vat waterstofperoxide in een Deense vrachtwagen.
Dezelfde vrachtwagen werd vrijdag gecontroleerd bij tankstation De Schaar op de A12. Toen roken omstanders bij het tankstation een sterk chemische lucht, maar de brandweer kon geen lekkage vinden.
Wel constateerde de brandweer dat de lading een hoge temperatuur had. De vrachtwagen is vannacht in de buurt van de snelweg geparkeerd om af te koelen. Die parkeerplaats, Planken Wambuis, ligt vlakbij de op- en afrit van de A12. Vandaag werd toch een lekkage geconstateerd in één van de vaten met 1000 liter waterstofperoxide die in de Deense vrachtwagen staan.

Oorzaak onduidelijk

'Het is niet duidelijk hoe het lek is ontstaan,' zegt Laura Willebrand van de Veiligheidsregio Gelderland Midden. 'Het stinkt hier naar azijn. Dat je het ruikt is op zich niet zo erg, maar als je ogen gaan prikken moet je wel wegwezen. Wandelaars en fietsers worden daarom een flink stuk omgeleid. Gemotoriseerd vervoer mag wel gebruik blijven maken van de Amsterdamseweg.'

Geen file

De brandweer gaat het lek proberen te dichten en de gelekte vloeistof op te ruimen. Hoe lang dat in beslag zal nemen is nog niet duidelijk. De op- en afrit van de A12 is weer vrijgegeven.

Zie ook

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!