Nieuws

Aanhoudingen voor verboden wapenbezit in Nijmegen en Wageningen

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in totaal drie mensen aangehouden voor illegaal wapenbezit in Nijmegen en Wageningen
NIJMEGEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in totaal drie mensen aangehouden voor illegaal wapenbezit in Nijmegen en Wageningen
Surveillerende politieagenten kregen in Nijmegen een tip dat een man een taser bij zich had. Een 18-jarige jongen uit de gemeente Mill bleek bij controle inderdaad dit verboden wapen bij zich te hebben. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Vuurwapen onder shirt

Andere agenten zagen in het Kerkegasje, eveneens in Nijmegen, een man lopen met een vuurwapen onder zijn shirt. Dit werd in beslag genomen en de man werd meegenomen naar het bureau; het ging om een 29-jarige Nijmegenaar.

Man schiet op gebouw

In Wageningen zou iemand met een vuurwapen op een gebouw aan de Lawickse Allee in Wageningen hebben geschoten. Agenten benaderden met getrokken wapen een man die voldeed aan de omschrijving, maar hoefden niet te schieten. Wel verzette de man zich tegen zijn aanhouding. Later bleek waarom: in zijn tas werd werden onder meer een stiletto en een vuurwapen aangetroffen.
De verdachte is een 46-jarige man uit Wageningen. Hij werd meegenomen naar het bureau en de politie doet nader onderzoek.