Nieuws

Het nieuws van de dag: Vieze Zwarte Crossers in een zwembad, op de Wageningse Berg rolt de bal weer en burgemeester Bruls blikt terug

De bal rolt weer op de Wageningse Berg, want voetbalclub Al Jazira uit Abu Dhabi is er voor een trainingskamp. Een zwembad vlak naast het festivalterrein van de Zwarte Cross zet de deuren open voor vermoeide en versmeerde Zwarte Crossers en Nijmegen na de Vierdaagse. Dat komt er vandaag voorbij in het nieuws.
ARNHEM - De bal rolt weer op de Wageningse Berg, want voetbalclub Al Jazira uit Abu Dhabi is er voor een trainingskamp. Een zwembad vlak naast het festivalterrein van de Zwarte Cross zet de deuren open voor vermoeide en versmeerde Zwarte Crossers en Nijmegen na de Vierdaagse. Dat komt er vandaag voorbij in het nieuws.
De Vierdaagse zit erop en het waren intense dagen. Hitte, extreem veel uitvallers en natuurlijk ook veel vreugde en feest. Burgemeester Hubert Bruls blikt terug. Hoe is het volgens hem verlopen en kan hij wat kwijt over de veiligheidsmaatregelen die zijn genomen? Immers: Nijmegen werd genoemd als een potentiëel doelwit voor een een aanslag, zo kwam maandag in het nieuws.  

De Wageningse Berg komt even tot leven

En het geluid van striemend leer in de doelnetten is dit weekeinde weer te horen op de Wageningse Berg. Voetbalclub Al Jazira uit Abu Dhabi is er voor een trainingkamp. Het is stil op de Wageningse Berg; er is sinds het faillissement van FC-Wageningen in 1992 geen vaste bespeler meer. Waarom de Arabische club hier traint is makkelijk te verklaren. Het is de Nederlandse trainersstaf van de club: Henk ten Cate met assistent-trainers Piet Hamberg en Jan Versleijen. Beide assistenten hebben een FC Wageningen-verleden, Hamberg als speler en Versleijen als trainer. 

Smerige Crossers in een zwembad

En het water van zwembad de Meekenesch in Lichtenvoorde kon na vandaag wel eens een aardig onderzoekje opleveren voor micro-biologen. Want het zwembad zet de deuren open voor campinggasten van de Zwarte Cross die een opfrisbeurt kunnen gebruiken.    
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!