Nieuws

PSV - West Bromwich Albion in GelreDome afgelast na geruchten over vechtpartijen

Stadion GelreDome in Arnhem
De wedstrijd PSV - West Bromwich Albion, die zaterdag zou worden gespeeld in het GelreDome in Arnhem, is op last van burgemeester Herman Kaiser afgelast uit angst voor rellen.
ARNHEM - De wedstrijd PSV - West Bromwich Albion, die zaterdag zou worden gespeeld in het GelreDome in Arnhem, is op last van burgemeester Herman Kaiser afgelast uit angst voor rellen.
Uit informatie van de politie is gebleken dat tientallen PSV-supporters, onder wie leden van de harde kern, voornemens waren om 's middags naar de Arnhemse binnenstad te komen om daar met Vitesse-supporters op de vuist te gaan. De gemeente zegt dat dit uit verschillende bronnen is vernomen.
'Dit is voor de gemeente een onacceptabele situatie. Dit was bedoeld als een vriendschappelijke wedstrijd waarbij het treffen van supportersgroepen absoluut geen pas heeft', schrijft de gemeente op haar website. Ze benadrukt dat PSV-supporters die alsnog naar het centrum komen, worden geweerd.

Vitesse speelt wel

De wedstrijd Vitesse - FC Porto gaat zaterdagmiddag wel gewoon door. Dit duel wordt om 15.30 uur gespeeld in het GelreDome.
Voetballiefhebbers die kaarten voor PSV- West Bromwich Albion hadden gekocht, krijgen hierover van de organisator informatie.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!