Nieuws

Drukte op de Gelderse wegen door ongelukken en evenementen

Grote vertraging op de A1 ter hoogte van Barneveld door een ongeluk met een vrachtwagen en vijf auto's. De Vierdaagse heeft z'n weerslag op de wegen rond Nijmegen; het stroopt daar al de hele dag aardig op. Ook is het druk richting de Duitse grens op de A12.
BARNEVELD - Grote vertraging op de A1 ter hoogte van Barneveld door een ongeluk met een vrachtwagen en vijf auto's. De Vierdaagse heeft z'n weerslag op de wegen rond Nijmegen; het stroopt daar al de hele dag aardig op. Ook is het druk richting de Duitse grens op de A12.

A1 bij Voorthuizen

Op de A1 loopt het ter hoogte van Barneveld in beide richtingen vast door een ongeluk. Vijf auto's en een vrachtwagen zijn bij het ongeluk betrokken op de A1 van Apeldoorn naar Amersfoort, ter hoogte van Voorthuizen, meldt de VID.
Vanuit beide richtingen kan het overige verkeer beter omrijden via Arnhem over de A50, de A12 en de A30.
Bij Voorthuizen is richting Amersfoort is om 16.00 uur alleen nog de rechterrijstrook afgesloten. Volgens Rijkswaterstaat blijft dat nog zo tot 16.30 uur voor de afhandeling van de aanrijding.

A1 bij knooppunt Beekbergen

Ook bij knooppunt Beekbergen was vrijdagmiddag sprake van een ongeluk in de richting Hengelo - Apeldoorn. 

A325

Rond Nijmegen zorgt de vierdaags voor veel drukte. Er wordt opgeroepen met het openbaar vervoer te komen.
De situatie rond Nijmegen eerder vandaag:

A12

En vakantieverkeer is de oorzaak van drukte op de A12 tussen Arnhem en de Duitse Grens.

A18

Op de A18 staat ook file, naar de Zwarte Cross die vrijdag van start is gegaan. Er staat een auto in brand en dat zorgt voor een half uur vertraging.