Nieuws

Noodweer verwacht in Achterhoek: programma Zwarte Cross aangepast

De Achterhoek en daarmee de bezoekers krijgen mogelijk te maken met zwaar noodweer. Daarvoor waarschuwt MeteoGroup in Wageningen. Een geplande cross begint later omdat het terrein te nat is. © Davine Vleerbos (Twitter)
LICHTENVOORDE - De Achterhoek en daarmee de bezoekers krijgen mogelijk te maken met zwaar noodweer. Daarvoor waarschuwt MeteoGroup in Wageningen. Een geplande cross begint later omdat het terrein te nat is.
Nu al vallen er zware buien en de kans op regen- en onweersbuien blijft aanwezig. Daarbij kunnen windstoten voorkomen tot 70 kilometer per uur.
De organisatie van de Zwarte Cross heeft het programma voor vandaag aangepast, omdat het terrein in Lichtenvoorde erg nat is.
De cross begint een half uur later. De 85cc-Calimeroklasse bleek vanmorgen het circuit niet rond te komen vanwege de drassigheid. De organisatoren verwachten later op de dag mooi festivalweer. 
De organisatie bezweert op Facebook: 'Ons festivalterrein is gewoon open en we doen er (ouderwets) alles aan het terrein prachtiger dan prachtig te houden. We willen de boel graag heel houden en dus zorgen we voor extra rijplaten.'
Voor festivaldirectrice Tante Rikie is een grote paraplu geregeld:
De bezoekers van de Zwarte Cross maken er het beste van:
Voor het begaanbaar maken van het terrein heeft de organisatie van de Zwarte Cross een voor de hand liggende oplossing gevonden:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!