Nieuws

De Graafschap wint derby van Doetinchem met 8-1 van VIOD

De Graafschap heeft donderdagavond de stadsderby van VIOD gewonnen. De oefenwedstrijd in Doetinchem eindigde in 8-1. Met exact dezelfde cijfers verloren de Superboeren afgelopen weekeinde nog van Willem II. © Michiel Fukking
DOETINCHEM - De Graafschap heeft donderdagavond de stadsderby van VIOD gewonnen. De oefenwedstrijd in Doetinchem eindigde in 8-1. Met exact dezelfde cijfers verloren de Superboeren afgelopen weekeinde nog van Willem II.
De formatie van trainer Jan Vreman stond halverwege al 3-0 voor tegen VIOD. Andrew Driver tekende na 27 minuten voor de openingstreffer. Alexander Bannink was vervolgens trefzeker in de 33ste en 39ste minuut.
Na de pauze zette Dean Koolhof de teller op vier. Even later maakte Aron de Koning de 5-0. Aan die treffer ging een fraaie actie van Mark Diemers vooraf. Tien minuten voor tijd deed VIOD via Cas van Wezel iets terug. Hij profiteerde van geklungel in de defensie van De Graafschap. Na de 5-1, werd het snel 6-1 door Aleksandar Jankovic. Hij schoot een strafschop binnen. De Koning (7-1) en Abdelilah El Malki (8-1) bepaalden in de slotfase de eindstand.

Nare smaak weggespoeld

Door de ruime zege heeft De Graafschap de nare smaak van de ruime nederlaag tegen Willem II dus weer een beetje weggespoeld.