Nieuws

Het nieuws van de dag: slotdag Vierdaagse, toppers op Zwarte Cross en kinderen krijgen vakantie

De lopers van de Vierdaagse worden groots binnengehaald op de Via Gladiola, in Lichtenvoorde treden Typhoon en Kensington op tijdens de Zwarte Cross en in heel Gelderland krijgen de kinderen zomervakantie. Dat en meer in het nieuws van vandaag. © ANP
NIJMEGEN - De lopers van de Vierdaagse worden groots binnengehaald op de Via Gladiola, in Lichtenvoorde treden Typhoon en Kensington op tijdens de Zwarte Cross en in heel Gelderland krijgen de kinderen zomervakantie. Dat en meer in het nieuws van vandaag.

Slotdag Vierdaagse

Er zijn nog 42.996 lopers over op de laatste dag van de Vierdaagse in Nijmegen. Op de slotdag vallen elk jaar maar enkele honderden lopers uit, omdat iedereen de feestelijke intocht in Nijmegen (op de Via Gladiola) wil meemaken. Vorig jaar haalden 40.092 deelnemers het Vierdaagsekruisje.

Nederlandse toppers op Zwarte Cross

Op het Achterhoekse festival Zwarte Cross treden vandaag veel Nederlandse topacts op. Zo staan Typhoon, Kensington en Douwe Bob op het hoofdpodium. Maar er is veel meer te doen. Zo staat ook schaatser Stefan Groothuis uit Voorst op het podium om te vertellen over zijn indrukwekkende carrière.
Dit nummer speelt Typhoon ongetwijfeld vanavond in Lichtenvoorde...

Omrijden geblazen!

De IJsselbrug bij Doesburg gaat vanavond om 21.00 uur dicht. De afsluiting is tot 06.00 uur, maandagochtend. De weg voor en na de brug wordt geasfalteerd, daarnaast worden er wat kleine aanpassingen aan de brug doorgevoerd. Het verkeer moet omrijden. Er is een omleidingsroute ingesteld.

Bijna vakantie

Op sommige plekken in Gelderland hebben de (basisschool)leerlingen al vrij, maar na vandaag geldt dat voor iedereen. Zes weken lang geen school, heerlijk! Voor de kids die vandaag vakantie krijgen: pas op maandag 5 september beginnen de scholen weer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!