Nieuws

Aardig spelend Vitesse verliest van West Bromwich

Nathan maakte de 1-1 namens Vitesse
Vitesse heeft thuis met 2-1 verloren van het Engelse West Bromwich Albion.
ARNHEM - Vitesse heeft thuis met 2-1 verloren van het Engelse West Bromwich Albion.
Het was een wedstrijd in het kader van een toernooi in het eigen GelreDome.. Ook landskampioen PSV en FC Porto doen mee aan het toernooi.
De Arnhemmers speelden niet met de beoogde basiself. Veel jeugdspelers kregen een kans. Vitesse combineerde bij vlagen heel aardig en had een kans via Kelvin Leerdam. Namens West Bromwich, dat aantrad met tien internationals, raakte Morrison van grote afstand de lat. Na 25 minuten schoot Rondon een vrije trap in de kruising: 0-1. Daarna was er een drinkpauze.
Daarna lieten de Engelsen Vitesse in balbezit, maar veel gevaar leverde dat niet op. Na een terugspeelbal kreeg Vitesse een indirecte vrije trap in het strafschopgebied, die door Mohammed Osman tegen de lat werd geschoten.
Meteen na rust kwam Arshak Koryan gevaarlijk door, maar hij schoot voorlangs. West Bromwich wisselde kort na rust het hele elftal, maar nog altijd stonden er vijf internationals op het veld. Vitesse kwam op gelijke hoogte toen doelman Myhill een schot van Marvelous Nakamba los liet. Nathan was attent en maakte de rebound handig af.
De Engelsen zetten weer even aan en McManaman maakte twintig minuten voor tijd de 2-1. Doelman Jeroen Houwen was kansloos. Toch voetbalde Vitesse heel aardig mee tegen het gelouterde West Bromwich. Alleen spits Abiola Dauda zat volstrekt niet in de wedstrijd. Nathan zorgde los van zijn doelpunt voor de meeste dreiging. Vlak voor tijd kopte Sheran Yeini nog in het zijnet.
Opstelling Vitesse: Houwen; Leerdam, (Nakamba), Kashia, (van der Werff),  Kruiswijk (Oude Kotte), Faye; van Bergen (Qazaishvili), Yeini, Osman; Koryan (Rashica), Dauda, Nathan.