Nieuws

Files, files, files: omgevallen trucks en Zwarte Cross

Veel gedoe op de wegen in Gelderland vandaag. Twee gekantelde vrachtwagens zorgen voor grote files op verschillende wegen. En dan begint ook nog eens de Zwarte Cross! Een overzicht van de wegproblematiek op deze zonnige dag. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Veel gedoe op de wegen in Gelderland vandaag. Twee gekantelde vrachtwagens zorgen voor grote files op verschillende wegen. En dan begint ook nog eens de Zwarte Cross! Een overzicht van de wegproblematiek op deze zonnige dag.

A1

Een gekantelde vrachtwagen zorgt voor problemen op de snelweg A1 van Apeldoorn richting Amersfoort. De chauffeur werd onwel.
Opvallend detail: het was de tweede gekantelde wagen binnen twee uur in Gelderland (zie A50 hieronder) Tussen Hoenderloo en Kootwijk was er een tijd slechts één rijstrook. Inmiddels zijn er weer twee rijstroken open; de vrachtauto staat op de vluchtstrook. Prognose is dat de weg om 14 uur vrij is.

A50 en A12

Eerder op de dag kantelde al een vrachtwagen vol pinda's op de A50 richting Apeldoorn. De chauffeur raakte lichtgewond toen zijn truck schaarde. De verbindingsweg ter hoogte van knooppunt Waterberg is naar verwachting tot ongeveer 15.00 uur gesloten.
Rijkswaterstaat heeft de vrachtwagen inmiddels geborgen. Momenteel wordt het wegdek gereinigd en is één rijstrook vrijgegeven. De werkzaamheden zorgen wel nog voor een file op de A12 van zo'n 6 kilometer.

Zwarte Cross (A18)

En alsof het niet druk genoeg is, staan er ook rijen auto's op de A18 van Zevenaar naar Varsseveld stil. Een groot aantal van de inzittenden is onderweg naar Lichtenvoorde voor de start van het festival Zwarte Cross.
Campinggasten krijgen deze vooravond namelijk een extra programma. Zo speelt vanaf 14.00 uur DJ Lariekoek in de Discotent en zijn er diverse Duitse schlagermuzikanten in de Tirolertent te zien. Daarvoor moeten de mensen op de A18 wel geduld hebben. Het wegverkeer moet daar 4 kilometer lang langzaam rijden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!