Nieuws

A50 dicht door gekantelde truck met pinda's; weg pas om 15 uur open

BEEKBERGEN - Een vrachtwagen vol pinda's kantelde vanochtend op de A50 richting Apeldoorn. Alle toeritten vanaf de A12 zijn daarom afgesloten. De chauffeur raakte lichtgewond toen zijn truck schaarde. Naar verwachting is de weg pas rond 15 uur open.
UPDATE 12.30: Inmiddels is er één rijstrook vrijgegeven.
Er stond een file achter de gekantelde truck maar die is inmiddels opgelost. Op de A12 levert de afsluiting nu wel problemen op. En ook op de A348 bij het Velperbroekcircuit richting Doesburg begint het verkeer vast te staan.
Er is een omleiding ter hoogte van knooppunt Waterberg. Verkeer richting Apeldoorn kan beter omrijden over Utrecht/Barneveld (A12,A30,A1). Omdat het verkeer de A50 niet op kan, ontstond rond 8.00 uur file op de A12 Utrecht - Arnhem: zo'n 4 kilometer. De andere kant op is vooralsnog geen probleem. 
Door de vettigheid van de pinda's die op de weg belandden, is een deel van het wegdek onbruikbaar geworden; het vet trekt namelijk in het zoab. Komende nacht zal dat stuk asfalt vervangen worden. 

'Bergen duurt nog uren'

Door het ongeval stond rond 7.30 uur zo'n 10 kilometer file op de inmiddels afgesloten snelweg waar de truck kantelde. Het bergen zal nog uren gaan duren, denkt Antoine van Schie van de VerkeersInformatieDienst: 'De trailer is behoorlijk verwrongen dus die staat niet 1, 2, 3 weer op z'n poten. En daarna moet het wegdek nog geïnspecteerd worden. Reken zeker nog op anderhalf uur'.

Ook busverkeer ervaart problemen

Door het ongeval kunnen er geen bussen rijden tussen Apeldoorn en Arnhem, meldt Syntus:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!