Nieuws

Zwarte Cross en braderieseizoen barsten los en een speelse diabetes-app. Dit is het nieuws van donderdag 21 juli

Foto van de opening van de Zwarte Cross camping in 2015.
Alsof er met de Vierdaagsefeesten in Nijmegen nog niet genoeg feest is... de Zwarte Cross barst vandaag los. Traditioneel staat er een bonte stoet caravans te wachten tot zij het campingterrein op mogen. Maar er is nog veel meer te doen
ARNHEM - Alsof er met de Vierdaagsefeesten in Nijmegen nog niet genoeg feest is... de Zwarte Cross barst vandaag los. Traditioneel staat er een bonte stoet caravans te wachten tot zij het campingterrein op mogen. Maar er is nog veel meer te doen
Nu de schoolvakanties in een deel van de provincie aanstaande zijn, barst ook het braderieseizoen nu echt los.
Het is vandaag de eerste dag van een serie AaltenDagen en Velleper Donderdagen.
De Velleper Donderdagen hebben iedere week een ander thema. Vast onderdeel is de braderie met 200 kramen. Het thema van de eerste Velleper Donderdag is: vakantie. Kinderen kunnen met het zoeken van schelpen een ijsje verdienen.
Ook de AaltenDagen starten vandaag. Ook hier is de braderie een belangrijk onderdeel, aangevuld met muziek en straattheater.

Zwarte Cross, het feest kan beginnen

In Lichtenvoorde gaan de poorten van de camping van de Zwarte Cross open. Wie nu denkt, leuk, daar ga ik heen... Jammer! Alle campingkaarten zijn al een poosje uitverkocht.
Vanavond staan concerten van Jovink, The Heinoos en Royal Republic op het programma.
De camping trekt ieder jaar een bijzondere bonte stoet met caravans die vaak speciaal voor de Zwarte Cross zijn voorzien van leuzen en illustraties.
De camping sluit maandag om 12.00 uur.

Pokémon? Je bedoelt Pergamon!

Vergeet het spel Pokémon Go... Pergamon, dat moet de nieuwe hit gaan worden. Tenminste, voor jongeren met diabetes (zie foto hierboven).
Het spel is ontwikkeld door kinderarts Gert Jan van den Burg, verbonden aan ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. 
De glucosewaarden en lichamelijke activiteit van de spelers worden geregistreerd. Dat is leerzaam en helpt de deelnemers bij hun diabetes.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!