Nieuws

Brandweer ontruimt huizen in Ede wegens gaslek

EDE - De brandweer heeft woensdagavond rond 21.30 uur in Ede zes huizen ontruimd, vanwege een gaslek. Het gas is in het riool terecht gekomen. Om de hoeveelheid gas te kunnen meten zette de brandweer een ruim gebied af. Er is inmiddels vastgesteld dat er geen explosiegevaar is.
Het gaat om een gaslek aan de Kamerlingh Onnesweg in Ede. Liander heeft daar de gastoevoer afgesloten. Meetploegen van de brandweer zagen dat daarna dat de gaswaarden omlaag zijn gegaan. Liander moet nu het gaslek traceren. De verwachting is dat de bewoners van de zes panden vanavond terug kunnen in hun huizen. 
Woordvoerder Schimmel van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden zegt tegenover Omroep Gelderland: 'Het gaat de goede kant op, we zijn met de laatste metingen bezig en als ook die lage waarden laten zien, dan kunnen de eerste mensen waarschijnlijk al snel weer terug naar hun huizen.'
Om 23.50 uur meldt de brandweer op Twitter dat het incident onder controle is. De Edenaren die vanwege het gaslek hun huizen uit moesten, kunnen rond middernacht terug en de nacht in hun eigen huis doorbrengen. Ze hebben nog geen gas, dat is uit voorzorg afgesloten.