Nieuws

Liveblog (gesloten): Trots Druten en veel warmte op Roze Woensdag van de Vierdaagse

NIJMEGEN - Dag 2 van de Vierdaagse is begonnen! Bijna 47.000 wandelaars zullen vandaag Roze Woensdag moeten doorkomen. En dat is geen makkie, want het wordt weer een snikhete dag. Druten is trots, want voor het eerst in 50 jaar komen er weer wandelaars door het dorp. Volg hieronder in ons liveblog hoe de dag van Wijchen verloopt.
10.40 We sluiten het ochtendblog en gaan zometeen verder met een nieuw. Eerst koffie en een koekje.
10.30 De blarenpost heeft onze verslaggever Gerwin geen goed gedaan. Hij is nu helemaal alleen. Moedig hem keihard aan langs de route.
10.25 Op deze kaart, gemaakt door Ingenieursbureau Tauw, kunt u zien wat de heetste plekken zijn op de route. Bereid u dus goed voor op deze plaatsen.
10.19 Warmte of niet, het is overal een feestje!
10.07 Walking in the rain, la,la,la,la!
10.05 'Het kruisje? Daar doe ik het niet voor. Het gaat mij om de sportiviteit die er achter zit.' Verslaggever Richard van der Made kwam op de Wedren een vrouw tegen die vandaag niet loopt, maar morgen weer gewoon aan de bak wil.
9.55 Will Grigg is ook na het Europees kampioenschap voetbal nog altijd populair, zo ook in Wijchen.
9.50 Omroep Gelderland feliciteert Rondald Veerbeek, directeur van de Zevenheuvelenloop, met zijn verjaardag!
9.45 Corine van Dijk zag hem vanmorgen al even zwalken. Willibrord Frequin twijfelt of hij de tweede wandeldag wel af moet maken.
'Ik heb een klote nacht gehad. Ik slaap sowieso al slecht maar ik was vannacht erg onrustig, dus heb maar twee-en-half uur geslapen. Ik voel me niet best nu', aldus Frequin bij 100 procent NL.
9.40 Hardlopers zijn doodlopers, zo luidt het gezegde. Vandaag even niet. Deze militairen zijn al ruim voor de echte hitte weer op de Wedren in Nijmegen.
9.30 Wat moet je doen om vermoeidheid te voorkomen? En welke warmtetips zijn er? Marc Loeven ging die antwoorden ophalen bij de EHBO in Wijchen?
9.18 De Wedren is weer helemaal leeg. Het is nu wachten op de eerste binnenkomers.
09.08 Hoog bezoek voor de 55 kilometer-wandelaars in Druten.
9.02 Hoedje nodig?
8.55 Komt u niet vooruit? Even een liedje voor onderweg!
8.45 U gaat de grens over, mag dat?
8.35 Ligt 'ie dan.
8.30 Even geduld, maar dan heb je ook wat. In 1966 waren ze er voor het laatst, maar nu 50 jaar later lopen er weer Vierdaagsewandelaars door Druten.
8.20 Hernen, Balgoij, Weurt. Alles komt voorbij vandaag.
8.15 Oooh nee! Slecht nieuws.
8.10 Een vriend verliezen, het gebeurde Hans Wouters. Zijn maatje was transgender ging ten onder aan de druk vanuit de maatschappij. Verslaggeefster Vera Eisink sprak met hem.

Zie ook:

8.05 Wilt u het liefst zonder blaren lopen? Ze zijn te voorkomen, zo blijkt! Bekijk hier hoe.
7.55 Dat het vandaar warm wordt wisten we al, maar nu geeft het KNMI ook code geel.

Zie ook:

7.45 Roze,roze,roze!
7.40 Vierdaagsewandelaar Gerwin Peelen heeft een grote dikke blaar op zn voet. Tijd voor de blarenpost!
7.34 Ja, dan moet je toch wat...
7.20 De kleine Via Gladiola, daar is verslaggever Laurens Tijink. Weet u waar dat is? In Alverna deelt Laurens schouderklopjes uit.
7.15 Ook de kinderen zijn er weer klaar voor vandaag! Volledig in het roze, zo zien we het graag!
7.10 Hoezo is Amsterdam 'Gay Capital'? Nijmegen krijgt vanavond de 'kleinste gaypride van West-Europa'. Het pontje, dat van en naar Festival Op 't Eiland vaart, wordt tussen 19.00 en 22.00 uur omgedoopt tot Roze Woensdag Pride Pontje. Met dragqueens, muziek en versieringen.
7.00 Zou een beetje zonde zijn om voor de start al (uit) te vallen..
6.51 WIJCHEN, laat je horen!
6.44 Snapt u dit nog? Zwart,wit,roze?
6.37 Gefeliciteerd!
6.34 Als een militair dat zegt..
6.30 De wandelaars verdienen ook vandaag weer geweldige support! Waar gaat u staan? In Beuningen, Weurt, Druten of toch gewoon in Nijmegen? Dit zijn de routes van vandaag:
6.25 Durft u ook de komende nacht?
6.20 Hitte? Kom maar op!
6.15 Helpt u onze verslaggever een beetje vandaag?
6.10 Sommige wandelaars zijn al 2,5(!) uur onderweg! Dat komt doordat de organisatie de 30 kilometer, 40 kilometer en de 40 militairen een mogelijkheid gaf om een half uur eerder te starten. Alles om zo koel mogelijk te beginnen!
6.05 De Vierdaagse gaat op de dag van Wijchen door, maar met 1206 wandelaars minder dan dinsdag. Veel lopers zijn uitgevallen door de hitte, zo ook onze eigen Vera Eisink (rechts op de foto). Helaas! Maar ze zal iedereen aanmoedigen langs de zijlijn!

Zie ook:

6.00 Voordat we aan dag twee beginnen, nog even nagenieten van dag één! Jonathation maakte een timelapse 'de 100ste Vierdaagse in 100 seconden'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!