Nieuws

Verslaggever Vera Eisink niet gestart op Dag van Wijchen

Vera Eisink (rechts) en een medeloper worden behandeld voor warmte-uitslag
Omroep Gelderland-verslaggeefster Vera Eisink is woensdag niet van start gegaan. Ze heeft te veel last van de huiduitslag.
ARNHEM - Omroep Gelderland-verslaggeefster Vera Eisink is woensdag niet van start gegaan. Ze heeft te veel last van de huiduitslag.
Ze moest zich voor die uitslag, ontstaan door de hitte van gisteren, laten behandelen bij een van de EHBO-tenten van het Rode Kruis.
'Ik luister naar mijn lichaam, ik kan niet zo goed tegen de warmte', legt ze uit. Omdat het erger kan worden stop ik nu, aldus Vera. Een arts van het Rode Kruis vertelde eerder al aan Vera dat mensen met zo'n uitslag ook vandaag moeten opletten. 'Zorg dan dat je de huid koelt, smeer géén créme erop.' 

Fabels rondom hitte-uitslag

Volgens het Rode Kruis helpt een lange broek of hoge sokken niet tegen hitte-uitslag. Het gaat om je waterhuishouding die moet je op orde houden zo zegt Het Rode Kruis. 'Drink veel en denk aan je zouten zo luidt het advies.' 

Vera blijft de goede doelenlopers volgen

Vera begon dinsdag aan haar Vierdaagse en wilde lopen met een team van mensen die geld inzamelen voor diverse goede doelen. Ze blijft 'haar' lopers tijdens de Vierdaagse volgen en aanmoedigen, maar doet dat wel vanaf de zijlijn. Verder moedigt ze alle andere lopers ook aan. Ze wenst alle lopers deze tweede dag heel veel succes! Zet 'em op!

Bewegen in de hitte

Verder laat het RIVM weten dat je vandaag vooral de schaduw moet opzoeken en nauwelijks moet bewegen. De Vierdaagseorganisatie stelt wel dat het warm is maar vindt dat bewegen nog kan. De wandelaars starten allemaal een half uur vroeger, Ook zorgt de organisatie voor extra waterpunten.