Nieuws

Hennepkwekerij Arnhem opgerold na anonieme tip

In een huis aan de Schaapsdrift in Arnhem heeft de politie dinsdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. Er stonden verspreid over twee ruimtes ruim 400 planten.
ARNHEM - In een huis aan de Schaapsdrift in Arnhem heeft de politie dinsdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. Er stonden verspreid over twee ruimtes ruim 400 planten.
De politie kwam de hennepteelt op het spoor onder meer door tips via Meld Misdaad Anoniem. In huis bleek er ook illegaal stroom te worden afgetapt.
Er was niemand binnen. De kwekerij is direct ontmanteld en vernietigd. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijken voor de hennepteelt.
Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar is dat niet, waarschuwt de politie. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming.
Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan.