4Daagse Nieuws 2016

Start Vierdaagse woensdag vervroegd vanwege hitte

De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse mogen in verband met de voorspelde hitte op woensdag iets eerder beginnen. Dat heeft het bestuur van de Vierdaagse besloten na een advies van het weerteam. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse mogen in verband met de voorspelde hitte op woensdag iets eerder beginnen. Dat heeft het bestuur van de Vierdaagse besloten na een advies van het weerteam.
De wandelaars van de 30,40 en de 40 kilometer voor militairen mogen woensdag een half uur eerder starten. Voor de lopers van de 50 kilometer verandert niks, zo bevestigt hoofd medische dienst Ernst Paul van Etten.
Verslaggever Richard van der Made sprak met Ernst Paul van Etten over de verwachte hitte:
De organisatie van de Vierdaagse is voorlopig niet van plan nog zwaardere maatregelen te nemen, zoals het inkorten van de routes. Aan het afgelasten van dagen wordt helemaal niet gedacht.
De maatregel heeft ook voor een aantal organisaties gevolgen. Zo moet de NS bijvoorbeeld haar treindiensten vervroegen en moet de politie eerder aan de bak voor de wegafsluitingen.